6 manieren om te voorkomen dat je neppe Manuka honing koopt

Hier zijn zes dingen om op te letten, om ervoor te zorgen dat je Manuka honing is wat er op de pot staat.

1. Het komt uit Nieuw Zeeland

Zoek naar honing die is geoogst, verpakt en geëtiketteerd in Nieuw Zeeland. Dit wordt op de pot geschreven. In 2017 gaf het Europese merkenregister de Nieuw Zeelandse Manuka Honing Federatie een certificeringsmerk voor de term ‘Manuka honing’. Dit geeft Europese consumenten de garantie dat Manuka honing uit Nieuw Zeeland bepaalde eigenschappen hebben, terwijl Manuka honing uit Australië deze garantie niet zal dragen.

2. Het is traceerbaar

Het ultieme is het kunnen volgen van de hele bevoorradingsketen van de korf tot uw huis. Dit betekent dat een honingproducent zijn eigen bijenkorven bezit, zijn eigen imkers gebruikt en de honing in zijn eigen faciliteiten bottelt. De leverancier van ons merk BioShifa Manuka honing beheert elke fase, zoals men zegt ‘van bij tot bij jou’. Dit maakt de bron, het proces en de kosten veel transparanter voor consumenten en betekent dat bedrijven die volledige controle hebben over hun toeleveringsketens achter elke pot kunnen staan.

3. Het is een echt MGO classificatie systeem

Sommige merken hebben hun eigen classificatiesystemen ontwikkeld om de kwaliteit, zuiverheid en/of potentie van hun Manuka honing over te brengen. Het kan erg verwarrend zijn om pseudo-wetenschappelijke termen over ‘activiteit’ en verschillende combinaties van acroniemen en getallen te ontcijferen. De MGO classificatie is totaal onafhankelijk van het ene of het andere merk. De MGO classificatie meet de milligrammen per kilogram (mg / kg) van het speciaal, antibacterieel organische verbinding genaamd MethylGlyOxal dat in de Manuka honing voorkomt.

4. Het is onafhankelijk getest

Zoek indien mogelijk naar bewijs dat de Manuka honing onafhankelijk is getest. In Nieuw Zeeland testen Analytica Laboratories en Hills Laboratories honing voor de exportdepartement van de overheid, die de MGO classificatie heeft ontwikkeld. Onze BioShifa Manuka honing is getest door Analytica Laboratories.

5. De juiste prijs

Als het echte Manuka honing is, zal het veel duurder zijn dan de supermarkthoning die je op je toast zou kunnen smeren. Luister hier naar je gevoel. Manuka honing die te goedkoop lijkt of afkomstig is van een bron waarvan je niet weet dat het een goede reputatie heeft, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om te kopen. 

6. Het krijgt het groen vinkje van de Nieuw Zeelandse overheid

De Nieuw Zeelandse overheid heeft bepaald dat vanaf februari 2018 Manuka honing voor export moet worden getest op vier chemische markers uit nectar en een DNA marker uit Manuka stuifmeel. Deze markers categoriseren Manuka honing in Monoflorale Manuka honing (honing gemaakt door bijen die zich voeden met nectar van voornamelijk Manuka bloemen) en Multifloral Manuka honing (gemaakt door bijen die zich voeden met nectar van Manuka en andere bloemen). Alle BioShifa Manuka honing van 125+ MGO tot de zeldzame en speciale 1000+ MGO voldoen aan en overtreffen de definitie van Monoflorale Manuka honing.

Kortom, zoek naar honing geproduceerd en verpakt in Nieuw Zeeland, geclassificeerd als ‘Manuka’ omdat die zal worden gecertificeerd als ‘Monofloraal’ in plaats van ‘Multifloraal’.

×