Manuka honingpoeder

Waarom gedehydrateerde honing gebruiken?

Je hoeft niet meer te worstelen met plakkerige lepels om die zoete honingsmaak te krijgen in uw cakes, koekjes, smoothies, …. honingpoeder lost mooi en gelijkmatig op; het voegt de smaak van honing toe zonder de textuur, waardoor de zoete traktatie van de natuur gemakkelijker te gebruiken en veelzijdiger wordt. Laten we eerlijk zijn, vloeibare honing kan een kleverige puinhoop zijn, vooral wanneer je het uit de maatbeker of van de theelepel probeert te krijgen. Al dat gedoe verdwijnt op magische wijze als je het poedert. Manuka honing smaakt goed in zowat elk voedsel dat je wilt zoet maken, maar het werkt niet als suiker. Hoewel het zoeter maakt waar je het aan toevoegt, zal het niet karamelliseren of taaiheid toevoegen.

Hoe Manuka honingpoeder te gebruiken? 

Er zijn veel toepassingen voor Manuka honingpoeder, denk gewoon buiten de doos, of sachet, bij het gebruik ervan. Je kunt het toevoegen aan uw koffie of thee, meng het door vlees- of vegetarische marinades of maak je sauzen of dressings zoeter met een snuifje Manuka honingpoeder, of sprenkel het op je ontbijtgranen, pap of doe het in je yoghurt.

Het kan worden gebruikt in plaats van suiker in thee of limonade of in smoothies als een natuurlijke zoetstof voor onderweg. 

Gedehydrateerde honing smaakt en ziet er goed uit. Er zijn zoveel manieren om dit veelzijdige product te gebruiken dat u zeker snel met uw eigen toepassingen zult komen.

Manuka honing kracht 

Pure, gedehydrateerde honing is een uitstekend alternatief voor geraffineerde suiker omdat het veel vitamines en mineralen bevat. Honing bevat voedingsstoffen. Suiker niet.

Een ander pluspunt is dat Manuka honingpoeder heel, heel lang houdbaar is. Zolang je het droog houdt, blijft het in poedervorm en hoef je je geen zorgen te maken dat het slecht wordt voor vele jaren. Serieus!

Een beetje Manuka honingpoeder gaat een lange weg. Je gebruikt lang niet zoveel in vergelijking met andere zoetstoffen om je drankje of hapje zoeter te maken, dus het gaat veel langer mee.

Het bewijs zit in het eten

Nu aan een supereenvoudig recept zal niemand kunnen weerstaan. Probeer het als een koude wintermiddagtraktatie of een zondagochtend ontbijt.

Toast met Manuka honing en kaneel zal uw favoriet worden, plus de kinderen zullen het zelf kunnen maken.

Ingrediënten:

  1. 2 sneetjes brood, geroosterd
  2. Veel boter
  3. 1 Manuka honingpoeder sachet van BioShifa
  4. 1 eetlepel kaneel

Instructies:

  1. Maak eerst de honing kaneelmix door het Manuka honingpoeder en de kaneel goed te mengen. De verhoudingen zullen afhangen van jou en het gehemelte van je familie, dus ik stel voor dat je gewoon blijft experimenteren.
  2. Strooi vervolgens de honing kaneelmix op je warme beboterde toast.
  3. Geniet nu maar van dit heerlijke moment.
×