’Swerelds meest unieke Manuka honing

De gecombineerde kracht van rauwe Manuka honing MGO 83+ en Ethiopische zwartzaadolie. Een honingpot met twee van de krachtigste superfoods die de natuur te bieden heeft. Onze rauwe Manuka honing en Ethiopische zwartzaadolie is een uniek product, de Manuka honing is afkomstig van de schilderachtige kustlijnen van Manawatu Nieuw-Zeeland, vaak ‘het land van Manuka’ genoemd en het zwartzaadolie is afkomstig uit Ethiopië, vaak ‘het land van het krachtigste Zwarte Zaad’ genoemd.

BioShifa Manuka honing MGO 83+ en Ethiopische zwartzaadolie zit tot de rand vol met micronutriënten en bioactieve stoffen van zowel de Nigella Sativa zaden (zwarte zaden) als Manuka bloesem, dat betekent dat je in één keer de voordelen van twee natuurlijke geschenken kunt plukken. We gebruiken zeer zachte koude extractiemethoden om onze honing en olie te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat je honing en zwartzaadolie krijgt die volledig rauw, volledig onbewerkt en vrij is van kunstmatige conserveermiddelen.

MGO rating van 83+ maakt deze honing de perfecte tafelhoning. Deze gezonde specialiteit kan gemakkelijk worden opgenomen in uw culinaire en / of cosmetische routine. Smeer wat op je toast voor een gezond ontbijt, gebruik het als een gezond alternatief voor suiker of voeg het toe aan je huidverzorgingsregime: de keuze is aan jou!

Productdetails

 • Gewicht: 250 G
 • Zoetheid: Mild tot Medium, afhankelijk van het seizoen
 • Kleur: Donker Crème tot Donkerbruin
 • Textuur: Dik, Rijk en Glad
 • MGO: 83+

Over Manuka honing

Is rauwe Manuka honing beter?

Rauwe manuka honing, vergeleken met geraffineerde variëteiten is ongefilterd, onbewerkt en volledig natuurlijk. Dat betekent dat het een schat aan gezonde voedingsstoffen en actieve natuurlijke ingrediënten bevat die veel voordelen aan het lichaam bieden. Vanuit het oogpunt van welzijn is rauwe Manuka honing zeker beter dan gewone of geraffineerde honing. Het verwerken of verwarmen van honing ontdoet het van zijn bioactieve stoffen en antioxidanten. Dat vermindert het ontstekingsremmende en antimicrobiële potentieel van de honing drastisch. Gewone (bewerkte) honing heeft ook een laag stuifmeelgehalte. Manuka honing, wanneer het rauw is en rechtstreeks uit de korf komt, heeft ook een hogere verhouding fenolen, plantaardige verbindingen die het lichaam (vooral ons hart) gezond houden.

Is een lepel Manuka honing goed voor je?

Een lepel Manuka honing kan wonderen doen. Manuka honing is onderzocht op gezonde verbindingen, voedingsstoffen en fenolen die allemaal nodig zijn voor het lichaam om gezond te blijven en infecties te bestrijden. Onderzoekers hebben de wonderbaarlijke eigenschappen van Manuka honing onderzocht in relatie tot ons lichaams immuniteit en metabolisme. Het verbeterde beide en had ook gunstige effecten op de spijsvertering. Manuka honing is ook goed voor je huid vanwege de antimicrobiële eigenschappen. Bovendien is Manuka honing een gezonde bron van snelle energie. Sprenkel het gewoon op een toast, voeg het toe aan yoghurt of meng wat in je smoothie als je je lui voelt.

Over Ethiopische zwarte zaad

Wat is zwarte zaad nu precies?
Zwarte zaden zijn afkomstig van Nigella Sativa, een bloeiende plant afkomstig uit Azië, Afrika en delen van Oost-Europa. De zaden worden gebruikt als specerij in het Midden-Oosten. Maar deze kleine zwarte
zaden hebben ook grote gezondheidsvoordelen. Ze zitten vol met antioxidanten, Thymoquinone is er een van en kunnen wonderen doen voor het lichaam.

Wat doet zwarte zaadhoning?
Zwarte zaadhoning combineert de natuurlijke goedheid van rauwe Manuka honing en Nigella Sativa olie. Deze combinatie maakt zwarte zaadhoning een krachtige wondgenezingshulp en een krachtige remedie
voor spijsverteringsproblemen, allergieën en zelfs luchtweginfecties die keelpijn en congestie veroorzaken.

Smaak

Hoe smaakt BioShifa rauwe Manuka en zwarte zaadhoning?
Manuka honing MGO 83+ en zwartzaadolie is een rijke honing met een gelaagde smaakprofiel. Deze milde medium zoete honing smaakt kruidig met hints van karamel.
De geïnfuseerde Ethiopische zwartezaadolie geven onze Manuka honing & Ethiopische zwartzaadolie een nootachtige smaak en maken het de perfecte honing voor diegenen die een evenwichtige
complexiteit waarderen. Qua textuur is onze rauwe Manuka honing & Ethiopische zwartzaadolie dik, romig en aards van smaak.

Oorsprong

Onze rauwe Manuka honing MGO 83+ komt uit Nieuw Zeeland, het land van Manuka. We extraheren onze honing met behulp van een zachte koude extractiemethode die geen warmte of verwerking met
zich meebrengt. De extractietechniek die we onze imkers hebben beheerst, combineert lokale wijsheid met milieuvriendelijke bijenteeltpraktijken.

Onze zwartzaadolie is afkomstig uit de zonovergoten velden van Ethiopië, een regio die bekend staat om het produceren van zwarte komijnzaden van topkwaliteit. Net als bij onze Manuka honing gebruiken we koude persmethoden om onze zwartzaadolie te krijgen. Op deze manier zorgen we ervoor dat elke honingpot die we leveren vol zit met niets dan natuurlijke goedheid.

MGO beoordeling

Rauwe Manuka honing & Ethiopische zwartzaadolie van BioShifa heeft een MGO rating van 83+. Omdat het ‘tafelhoning’ is, is het het meest geschikt voor dagelijkse consumptie en werkt het ook geweldig als zoetstof. Voel je vrij om het op te nemen in je dieetplan, gezondheidssalades, pre-gym smoothies en dranken.

Wat is MGO?

MGO is een afkorting voor MethylGlyOxal, de speciale bioactieve stof die verantwoordelijk is voor de krachtige en unieke antimicrobiële eigenschappen van Manuka honing.
MGO is een classificatie systeem dat het niveau van MethylGlyOxal in Manuka honing meet. De geldende regel is hoe hoger de MGO classificatie van de Manuka honing, hoe meer het MethylGlyOxal
gehalte en hoe beter de kwaliteit.

Welke MGO Manuka honing is het beste?
Manuka honing is geweldig in al zijn vormen, maar de beste soort Manuka honing voor jou is degene die het beste bij je doel past. Mildere variëteiten van Manuka honing (met lagere MGO classificaties) werken het beste als honing van tafelkwaliteit die perfect is voor dagelijkse consumptie, terwijl hogere MethylGlyOxal concentraties (hoge MGO classificaties) ideaal zijn voor gezondheids-, medicinale- en cosmetische doeleinden.

Hierbij een overzicht om de juiste MGO concentratie voor jezelf te selecteren:

 • Tafelkwaliteit (MGO 50+ tot MGO 263+) voor dagelijkse consumptie, te gebruiken in dranken,
  salades of neem het rauw in met een lepel.
 • Matige graad (MGO 263+ tot MGO 514+) is honing van therapeutische kwaliteit, geschikt voor
  onder andere wellness kick en algemeen welzijn.
 • Hogere kwaliteit (MGO 514+ tot MGO 1000+) is honing van medicinale kwaliteit, geschikt voor
  onder andere huidverzorging, wondgenezing en bij luchtwegen infecties.

Achtergrond

De Manuka Boom
De Manuka boom (Leptospermum Scoparium) ook bekend als de Thee boom groeit alleen in Nieuw Zeeland. Deze kleine groenblijvende struik is ongelooflijk bijzonder vanwege zijn veerkracht en geneeskrachtige eigenschappen. Als het in bloei komt, is het beladen met zoet geurende roze en rode bloemen die bijen aantrekken. Maar wat Manuka honing tot een echte lokale specialiteit maakt, is het feit dat de Manuka struik slechts een handvol weken in de lente en zomer in bloei komt te staan. Het is tijdens deze weken dat de bijen het behoorlijk druk krijgen. Het resultaat is een heerlijke honing die over de hele wereld geliefd en gekoesterd wordt. De Manuka struik groeit al duizenden jaren in Nieuw Zeeland. Het beschikt over een speciale plaats in inheemse Maori tradities. Vaak de ‘boom des levens’ genoemd, staan de schors, bladeren en honing nog steeds centraal in hun inheemse medicinale praktijken.

Nigella Sativa Zwart Zaad
De zwarte zaadplant of de Nigella Sativa is een bloeiende plant die inheems is in delen van Azië en het Middellandse Zeegebied. De kleine zwarte zaden zitten vol met antioxidanten en bioactieve stoffen die
genezing en algeheel welzijn bevorderen. Vanwege zijn unieke nutriënten en opmerkelijke helende bekwaamheid, wordt zwart zaad al duizenden jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde. Het staat bekend als een natuurlijk wondermiddel dat een breed scala aan spijsverterings-, ademhalings- en huidgerelateerde aandoeningen kan genezen. De mensheid begon ongeveer 3000 jaar geleden met het cultiveren van zwarte zaadplanten en sindsdien zijn we er niet mee gestopt. In Azië worden zwarte zaden nog steeds als specerij aan lokale gerechten toegevoegd. Naast hun culinaire en medicinale toepassingen, hebben zwarte zaden een gerespecteerde positie in vele culturen en religies. Ze werden ‘het gezegende zaad’ genoemd in de Middellandse Zee. Zwarte zaden werden ook aanbevolen door de oude Griekse arts Hippocrates als een remedie voor spijsverteringsproblemen. Zelfs Cleopatra zwoer bij geperste zwarte zaadolie en nam het op in haar huid- en haarverzorgingsroutine.

Gebruik

Hoe neem je Manuka honing & Ethiopische zwartzaadolie nu in?
Een MGO rating van 83+ maakt onze biologische Manuka honing & Ethiopische zwartzaadolie de perfecte keuze voor dagelijkse consumptie. Je kunt deze honing van tafelkwaliteit gebruiken als een
natuurlijke zoetstof of zo van een lepel snoepen. Eet dagelijks een lepel om in goede gezondheid te blijven of voeg het toe aan je fruitsmoothies in plaats van suiker. Je kunt wat in je drankjes roeren, het op je ontbijthaver of gezonde salades sprenkelen of het in je yoghurt mengen. Smeer wat op je toast om je dag op een zoete noot te beginnen.

* Tip: onze mening is dat de beste manier om Manuka honing & Ethiopische zwartzaadolie te consumeren, is door het rauw in te nemen.

×