Zwartzaadolie: Enkele persing of dubbelle persing?

Zwartzaadolie: Enkele persing of dubbelle persing? 

Wanneer u zwartzaadolie koopt, is één ding dat u misschien opvalt, dat merken of bedrijven de olie adverteren als eenmalig geperst (of enkel geperst) of twee keer geperst (of dubbel geperst). Het spreekt niet zo voor zich als het klinkt, maar het verschil is eigenlijk belangrijk.

Het persproces is waar de olie wordt gewonnen uit de zwarte zaden. Verschillende bedrijven hebben verschillende technieken en verschillende ideeën over de beste manier om de olie te winnen. Maar een ding dat het vermelden waard is, is dat niet alle bedrijven toegewijd zijn aan kwaliteit. Grotere bedrijven willen zoveel mogelijk olie uit de zaden halen omdat ze grote markten hebben om te leveren en meestal prioriteit geven aan volume boven kwaliteit.

Hoe wordt Zwartzaadolie geëxtraheerd?

Voordat we ingaan op de verschillen, moet je weten hoe zwarte zaden worden geperst voor olie. De meeste producenten van zwartzaadolie zullen een commerciële pers of een pers van industriële kwaliteit gebruiken. Industriële persen zijn enorm, zwaar en omvangrijk en hebben de capaciteit om meerdere malen meer zaden te persen dan een commerciële pers.

Commerciële persen zijn kleiner, dus BioShifa zwartzaadolie wordt in kleinere batches vervaardigd. De spiraal, of buis, in de pers is ook kleiner, waardoor het slechts een enkele laag zaden tegelijk kan samendrukken, zodat een tweede persing niet nodig is

Veel bedrijven, met name in het Midden-Oosten, zullen industriële machines gebruiken omdat ze meer zaden in minder tijd kunnen persen, waardoor ze meer olie produceren. Wanneer de zaden worden geperst, zien ze er uiteindelijk uit als glanzende, platte stukjes plastic. Omdat zoveel zaden tegelijk worden geperst, bevatten veel van hen nog steeds olie nadat het persproces is voltooid. Ze verlaten de pers nog nat, en dan zetten de bedrijven ze weer in de pers voor een tweede extractie.

In zekere zin is dit logisch. Dit zijn grote bedrijven die grote markten willen bevoorraden en zoveel mogelijk uit hun product moeten persen om volume te maken.

Het probleem is dat de kwaliteit afneemt tijdens deze tweede pers. Deze olie is dan niet zo zuiver en de textuur en smaak zijn veranderd.

In een enkel persproces worden de zwarte zaden in een gelijkmatige laag in de pers uitgespreid voor maximale extractie. Ze worden op deze manier minimaal verwerkt om een betere, schonere olie te produceren.

De algemene consensus onder consumenten van zwartzaadolie is dat eenmalige persing het beste is. De enige manier om zeker te weten wat voor soort olie je krijgt, is door te weten welk type machine het bedrijf gebruikt om de zwarte zaden in de eerste plaats te persen. 

Bij BioShifa gebruiken we alleen commerciële persen om een hoogwaardige olie te extraheren en de integriteit van ons product te behouden. Probeer het zelf en ervaar een betere smaak, textuur en algehele ervaring met onze zwartzaadolie.

×